Отбелязват 120 години столичен градски транспорт с изложение на пл. „Александър Невски“ и безплатни панорамни обиколки

ретро-трамвай
Ретро трамвай в София

На 14 януари 2021 г. от 8:30 ч., по повод на навършването на 120 години от столичния градски транспорт на площад „Александър Невски“ ще се състои изложение на превозни средства за обществен транспорт – както на реставрирани, така и на последно поколение транспортни средства, които обслужват градския транспорт в София и други европейски градове.

В рамките на този ден са организирани и безплатни панорамни обиколки с част от изложените превозни средства – автобуси и ретро трамваи.

Събитието ще отбележи честването на 120-годишнината на градския транспорт в София.

Маршрутите на двата вида транспорт ще имат пресечна точка на пл.“Македония“ и от съвременната ни и динамична столица ще можете да се докоснете до стара София.

Маршрутът на автобусите ще бъде: от пл.“Александър Невски“, ул. „Оборище“ – ул. „15-ти ноември“ – бул. „Цар Освободител“ – бул. „Княгиня Мария Луиза“ -бул. „Христо Ботев“ – бул. „Тодор Александров“ – ул. „Опълченска“ – бул. „Александър Стамболийски“ -пл. „Възраждане“ – бул. „Христо Ботев“ -бул. „Прага“ -бул. „Пенчо Славейков“ – бул. „България“ – ул. „Фритьоф Нансен“ – бул. „Васил Левски“ – паметникът „Левски“ – ул. „Оборище“, пл.“Александър Невски“;

Часове на тръгване на 14 януари: 09:00 ч.; 11:30 ч.; 14:00 ч.

Маршрутът на ретро трамвая: пл. „Възраждане“ – ул. „Граф Игнатиев“ – пл. „Журналист“ и обратно.

Часове на тръгване от площад Възраждане:

14 януари (четвъртък) – 9:25 ч., 11:55 ч.

17 януари (неделя) – 11.00 ч., 12.00 ч., 12.00 ч.;

От пл.“Журналист“ има възможност да се върнете с автобус до началната точка, която е пл.“Александър Невски“.

Двата маршрута ще се пресичат на пл. „Македония“ където ще има възможност да се прикачите и да разгледате и двете превозни средства.