От утре в Южен парк 2 започва A to JazZ фест

a-to-jazz-fest-south-park
Снимка: А to Jazz

Броени часове ни делят от четирите дни музика, които за поредна година ще превърнат София в предпочитана културна дестинация за български и чуждестранни любители на джаза. От 6-ти до 9-ти юли в Южен парк 2 десетки хиляди посетители ще се насладят на най-богатата до сега музикална селекция на A to JazZ с над 30 световни и български изпълнители. Фестивалният парк открива с огромна арт зона, инсталации, изложби, богата стрийт food & drinks селекция и съпътстващи активности за малки и големи, гарантирайки незабравимо изживяване.

Програмата на A to JazZ ще започне на 6 юли с първия шоукейс концерт, който ще представи колоритен микс от стилове и националности с млади групи от Унгария, Конго, Белгия, Гърция, Сърбия и България. Директно от родината на джаза в България идват световните звезди Bilal, Judith Hill и Lakecia Benjamin, които ще завладеят голямата сцена с най-актуалното фънк, соул и джаз звучене. Ще чуем и младите виртуози на китара и саксофон в лицето на Matteo Mancuso и Nikola Bankov. Сред българските изпълнители на тази година ще бъдат Петя Станчева, Clavexperience, Криста, Bobo & the Gang и други. Акцентът върху съвременното поколение музиканти продължава мисията на A to JazZ да пречупи стигмата за джаза, доказвайки, че той вълнува редица поколения не по-малко от всички останали стилове. 

Най-голямото културно събитие у нас превръща както музиката, така и грижата към средата в любимо занимание. Фестивалният парк на A to JazZ е изцяло приспособен да посрещне хилядния интерес с мащабна система за разделно събиране на отпадъци, а еднократната пластмаса наближава своя край с новите фестивални чаши за многократна употреба. На разположение за велосипедистите е вело-паркингът на фестивала, който е малко след официалния вход на главната алея, а останалите могат да се придвижват пеша, с метро (станция “Европейски съюз”) или друг обществен транспорт , спазвайки призива “Be green. Please recycle”.  Амбицията на A to JazZ е от 2026 г. да се превърне в изцяло “zero waste” фестивал, за което публиката има ключов принос. Поставяйки София на световната карта за творчески продукти, по покана на A to JazZ у нас пристигат повече от 50 международни експерти, фестивални директори, букъри, организатори, журналисти и трейнъри, които ще обединят усилия за професионалната реализация на артисти и изграждането на фестивални модели от ново поколение, а най-голямата телевизия за сценични изкуства в света – „МЕZZO“, отново е партньор на фестивала.  Устремен напред, A to JazZ отдавна не е просто фестивал в парка, а огромна екосистема, която генерира културен, туристически и професионален имидж на България.

Ето я и пълната програма на A to Jazz 2023:

6 ЮЛИ

18:00

HANDS IN MOTION (BE)

Инфо

19:00

ALICE IN WONDERBAND (RS)

Инфо

20:00

ARGALIOS (GR)

Инфо

21:00

EPHEMERE (HU)

Инфо

22:00

FANIE FAYAR (CO/FR)

Инфо

23:00

DUCKSHELL (HU)

Инфо

00:00

BELONOGA (BG)

Инфо

01:00

TUMBE (RO)

Инфо

7 ЮЛИ

13:30

КАК ДА СЕ ПОДГОТВИМ ЗА ШОУКЕЙС

Инфо

15:30

КАК ДА ДОСТИГНЕМ ПАЗАРА

Инфо

18:00

PETYA STANCHEVA PRESENTS: THE BIG BANG

Инфо

19:00

EVDN

Инфо

20:00

MATTEO MANCUSO TRIO

Инфо

21:30

BILAL

Инфо

23:00

JAM SESSIONS (TOPLOCENTRALA)

Инфо

8 ЮЛИ

08:00

ЙОГА ЗАКУСКА (TOPLOCENTRALA)

Инфо

10:00

A TO JAZZ WORKOUTS

Инфо

10.30

A TO JAZZ KIDS (TOPLOCENTRALA)

Инфо

11:00

ЕКОЛОГИЯ НА МУЗИКАЛНИТЕ ФЕСТИВАЛИ (ПАНЕЛНА СЕСИЯ 1)

Инфо

13:30

ЕКОЛОГИЯ НА МУЗИКАЛНИТЕ ФЕСТИВАЛИ (ПАНЕЛНА СЕСИЯ 2)

Инфо

15:30

ПРЕЗЕНТАЦИЯ BETTER LIVE PROJECT

Инфо

18:00

FUNKILICIOUS

Инфо

19:00

KRISTA

Инфо

20:00

NIKOLA BANKOV

Инфо

21:30

JUDITH HILL

Инфо

23:00

JAM SESSIONS (TOPLOCENTRALA)

Инфо

9 ЮЛИ

08:00

ЙОГА ЗАКУСКА (TOPLOCENTRALA)

Инфо

10:00

A TO JAZZ WORKOUTS

Инфо

10.30

A TO JAZZ KIDS (TOPLOCENTRALA)

Инфо

18:00

YAVI

Инфо

19:00

CLAVEXPERIENCE

Инфо

20:00

BOBO & THE GANG

Инфо

21:30

LAKECIA BENJAMIN

Инфо

23:00

JAM SESSIONS (TOPLOCENTRALA)

Инфо