От утре – Отварят музеи, галерии, детски градини и ясли. Ресторанти, молове и кина остават затворени

противоепидемични-мерки-театър

 От утре 4.01.2021 г. учениците от първи до четвърти клас ще учат присъствено. Отварят също детските градини и ясли. Галерии и музеи отварят при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет, спазване на дистанция от 1,5 метра, както и задължително носене на предпазни маски. Театрите ще продължат да работят при правилата, записани в Заповед № РД-01-677 от 25.11.2020 г.

Остават затворени:

– Моловете остават затворени, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други доставчици на съобщителни и комунални услуги и услуги по химическо чистене в тях.

Родителски организации скочиха срещу отварянето на училища и детски градини.

– Продължава забраната за посещения във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма. Допускат се само доставки или взимане на храна за дома и офиса.

– Игралните зали и казината не работят.

– Фитнес центровете и залите за групови занимания към тях остават затворени.

– Продължава забраната и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

Противоепидемичните мерки продължават до 31 януари.