На езерото „Панчарево“ ще се проведе „Фестивал на Драконовите лодки“

festival-na-drakonovite-lodki-pancharevo

На 29 и 30 юни на езерото „Панчарево“ ще се проведе „Фестивал на Драконовите лодки“.

В програмата на фестивала през двата дни на гребна база „Панчарево“ ще се провеждат състезания с драконови лодки. В тях може да се включи всеки, който предварително е заявил участие и е посетил няколко тренировки.

От 11.00 ч. до 18.00 ч. в зона „Рибарника“ ще се проведе мултикултурна програма с музика, танци, творчески работилници, демонстрации на бойни изкуства, атракции за деца, кулинарни изложби, ще има кътове за храна и напитки, много други забавления.

Заедно с цялото семейство ще прекараме уикенд на открито с богата културно-забавна програма и много атракции, написаха от организаторите.

И през двата дни на гребната база ще се провеждат състезания с драконови лодки, които може да наблюдавате (или пък да се включите*. 
*В тях може да се включи всеки, който предварително
е заявил участие и е посетил няколко тренировки.

От 11:00 до 20:00 часа в зона „Рибарника“ ще се проведе и мултикултурна програма с музика, танци, творчески работилници, демонстрации на бойни изкуства, атракции за деца, кулинарни изложби, кътове за храна и напитки и много други забавления.

КОИ СМЕ НИЕ? 
Група запалени фенове на спорта с Драконови лодки сформирахме сдружение с нестопанска цел в обществена полза “ФЕСТИВАЛ ДРАКОНОВИ ЛОДКИ”, целящо развитието на спорта в България чрез организиране на фестивали първо в София, а след това и в други от по-големите градове в страната.
Получихме подкрепата и одобрението на Район Панчарево, Столична Община и лично на кмета, г-н Васил Терзиев, Българската федерация по кану-каяк и Посолството на НР Китай.

Благодарение на изключително успешното издание на фестивала през 2023, тази година имаме удоволствието да проведем цели два! Стартираме с този в Русе, а след това и София.

ВАЖНО!

По време на фестивала се очаква да са високи температурите и предвид локациите ви препоръчваме да вземете мерки – слънцезащита, шапки и чадъри против слънцето.

Очакват се хиляди посетители и ви насърчаваме да използвате градски транспорт до локациите. Ако идвате с кола, ще може да паркирате на предвидените за това места в близост до гребната база. /на Панчарево това са двата паркинга: 42.605254, 23.401106 и 42.583288, 23.426072/