МВР със строги мерки за сигурност преди вечното дерби днес

цска-левски

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема необходимите мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с вечното дерби между „Левски“ и ЦСКА. То започва в 18.30 часа на Националния стадион ”Васил Левски”.

Преди, по време и след провеждане на “ вечното дерби „, полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускане на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри. Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.
 
За да бъде избегнато струпване, от полицията приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 16.30 часа.

ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛИ ПОСТРАДАХА СЛЕД ХВЪРЛЕНА БОМБИЧКА ПО ВРЕМЕ НА ФУТБОЛНАТА СРЕЩА МЕЖДУ ЦСКА И ЛЕВСКИ

Във връзка с провежданата “ вечното дерби “  в следобедните часове  е възможно е да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.

football-cska-levski-цска-левски

От Центъра за градска мобилност предупреждават:

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятето, както следва:

От 08:00 на 23.04.2018 г. до приключване на футболната среща на 25.04.2018 г. по алеите около Национален стадион „Васил Левски“, при сектор „Б“, „В“ и „Г“.

От 12:30 до 20:30 часа на 25.04.2018 г.:

  • на моста пред Национален стадион „Васил Левски“;
  • на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“;

От 17:00 часа на 25.04.2018 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с излючение на автобусите на масовия градски транспорт по:

  • ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“;
  • бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни връх“;
  • бул. „Драган Цанков“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Пейо К. Яворов“;

„Център за градска мобилност” ЕАД ще осигури специализиран автомобил за принудително преместване на паркирани в нарушение автомобили, само по нареждане на отдел „Пътна полиция” при СДВР, за времето и мястото посочени по-горе, съгласно чл.171, т.5 от Закона за движението по пътищата.