Много музика, парад на ретро автомобили и алея на занаятите в Банкя за празник Горешляците 2023

banyata-v-bankya
снимка: община Банкя

ТОНИ ДИМИТРОВА, БРАТЯ АРГИРОВИ, ДАРА ЕКИМОВА,
ТОРИНО И ПАШАТА, ПОЛИ ПАСКОВА И РЕТРО АВТОМОБИЛИ ЗА ГОРЕШЛЯЦИТЕ В БАНКЯ

Богата ще бъде културната програма за традиционните празници на Банкя – Горешляци. Тя ще започне във вторник, 11 юли, в парк „Ротонда” от 19:00 ч. с изпълнения на Квинтет „Сезони” по картини на Владимир Димитров-Майстора.

Знаков е денят сряда за Банкя, когато кметът Рангел Марков ще се срещне с дълголетниците от Града на здравето.

В четвъртък в парк „Ротонда”, където ще са всички концерти, ще звучат изпълнения на ДАРА ЕКИМОВА, TORINO & PASHATA и VALL, което ще зарадва младата аудитория в градчето.

Ценителите на фолклора ще изживеят своите хубави мигове в петък от 19:00 часа с ПОЛИ ПАСКОВА и фолклорни танцови формации от Града на водите: „Пъстра китка”, „Пендари”, ФА „Банкя”.

В деня на храмовия празник на църквата „Свети Кирик и Юлита” най-важният от празничните дни – ще бъде отслужена Божествена Света Литургия, последвана от водосвет и курбан за здраве на жителите и гостите на Банкя.

Следобед ще се състои XIV АВТОРЕТРО ПАРАД с БАК „Ретро”, а след 19:00 часа водещият Наско от БГ РАДИО ще сътвори една незабравима вечер с ТОНИ ДИМИТРОВА и БРАТЯ АРГИРОВИ, предшествани от ДЖАЗ ФОРМАЦИЯ „СОФИЯ” и  HIGHLIGHT SINGING ACADEMY.

ЗАРЯ ще има, но тя ще е виртуална, на LED екрана, защото, вярва се, че в първите два от трите дни на Горешляци – 15, 16 и 17 юли – не се пали огън.

В неделната вечер организаторите ви канят на театър – моноспектакълът „ПРОВИНЦИАЛНИ ИСТОРИИ“ ПО ЧУДОМИР на Иванка Шекерова ще зарадва любителите на театралното изкуство.

Четиринадесетият пленер на художниците от Банкя и приятели на Банкя ще се състои също в неделя, когато ще пеят деца от Център за изкуства „Зорница”.

„Алея на занаятите“, съвместно с РЗК – София в петък и „Пазар на производителя“ в събота и неделя, ще допълват празничната картина в курорта Банкя тези дни.