Лифтовете на Витоша ще работят без прекъсване до неделя /10.04/ и от 15 до 17.04 включително, нощно каране ще има последно за сезона на 7 и 8 април

ski-na-vitosha
Снимка: Витоша ски

Лифтовете на Витоша ще работят без прекъсване до неделя /10.04/ и от 15 до 17.04 включително, нощно каране ще има последно за сезона на 7 и 8 април.

Условията за зимни спортове в планината са добри, въпреки топлото време и силните ветрове в края на миналата седмица, като дори през последните 24 часа планината получи между 10 и 15 см нова снежна покривка.

От началото на тази седмица, до 8-ми април включително, всички деца до 12 години получават към билета си за Кабинковия лифт Симеоново – Алеко, безплатен сноуборд урок в специално обособената зона за обучение на Меча поляна или „Първи стъпки в ските“ с включена екипировка. 
Много интересни събития предстоят до края на сезона, като началото е този петък с първата по рода си „Ретро Олимпиада“ по време на финалното нощното каране за сезона. Събитието е свободно и всеки, който иска може да се включи. Идеята на „РетрОлимпик“ е участниците да се представят със стари екипи, техника и стил на каране по три специално обособени трасета – слалом, бабуни и свободен стил, като ще бъдат оценявани от специално жури. Пистата ще бъде отворена за всички желаещи, които карайки ще станат свидетели на уникалното шоу!

На 9-ти април, събота предстои фрийрайд ски и сноуборд състезанието за малки и големи – Витоша X Lines, в което ще се включат някой от най-добрите родни фрийрайд скиори и сноубордисти, както и много деца и младежи, които тепърва навлизат в този много интересен екстремен спорт. Събитието ще се проведе на 9-10 април в района на Резньовете и Витошко лале 2 и по традиция ще бъде както за малките, така и за големите почитатели на ивънпистовото каране.

Участниците в състезанието ще бъдат разделени в няколко възрастови групи, като най-малките ще бъдат в категория до 10 годишни и с останалите деца до 14 години ще се състезават по по-лесен терен в района на Лале 2.

Регистрацията за участие е активна тук


За да се включат в събитието всички участници трябва да разполагат със следната екипировка: каска, лавинен предавател, раница с твърд гръб и/или гръбен протектор, както и валидна застраховка злополука за спортисти с покритие за фрийрайд .
Състезанието ще се проведе на 2 или 3 април, в зависимост от метеорологичните условия.


Витоша X Lines 2022 се провежда в партньорство с международния спортен канал Extreme Channel, по който ще се излъчи специален репортаж от събитието и ще бъде разпространен многократно в над 40 държави по цял свят!