Коледен фестивал и Немски коледен базар отварят врати в София

немски-коледен-базар

Софийски коледен фестивал ще се състои в пространството зад Националния дворец на културата (пред зала 6) до 18 декември. Немски коледен базар ще има в Градската градина и ще продължи до 22 декември. 

Пъстра програма с концерти, представления, забавления, кулинарни преживявания, както и емоции със световното първенство по футбол ще предложи коледният фестивал, който се прави за първи път. Ще се играят театрални постановки, кабаре спектакли, ще има много събития за деца и земеделски базари. Фестивалът ще отваря в 12.00 ч. от понеделник до петък, през уикендите – от 11.00 часа. 

Фестивалът се реализира с подкрепата на Столичната община, Министерството на земеделието, Министерството на културата, Министерството на туризма и пазари „Възраждане“ ЕАД. Официалното откриване е на 18 ноември от 18.00 часа. Гостите ще могат да се насладят на огнено шоу и въздушна акробатика от артистите на „Нов цирк“, приятна музика и много коледно настроение.

Организаторите на фестивала отправят апел да се подпомогне дейността на фондация „За Нашите Деца“ – организират дарителска кампания и „Елха на Доброто“. Със събраните средства ще се осигури безвъзмездна подкрепа за деца в нужда от квалифицирани логопеди, рехабилитатори, детегледачи и др.

За 12 поредна година Немски коледен базар ще се състои в София. В Градската градина повече от 15 фондации ще изложат изработените от тях сувенири, за да набират средства за каузите си, деца от детските градини и училищата, изучаващи немски език, ще бъдат част от празничната програма. 

Посетителите ще могат да се насладят на хубаво вино, вкусни изкушения, ръчно изработени коледни подаръци и сувенири, както и на приятна музика. Мястото е градската градинка до пл. „Александър Батенберг“. Подробности пред Радио София разказа Теодора Бремен.

„Мястото ни привлече преди години със старите сгради и атмосферата, която създават те“, отбеляза тя.

По думите й изненадите, които очакват гостите са, че Къщата за снимки ще бъде по-голяма, ще бъде с нов декор, а в Детската къща малките посетители ще могат на топло да изработят  подаръци за своите роднини и приятели. Програмата на сцена ще бъде богата с млади хора и деца от училища и детски градини изучаващи немски език, които ще покажат какво са подготвили.

Относно музикалната програма Бремен подчерта, че тя е тайна, като още с откриването е подготвена голяма изненада. Поп, джаз и класическо пеене ще радват слуха на посетителите, а всички желаещи са добре дошли.