Коледа 11½ – мини арт фест в район „Слатина“

mini-art-fest

Обичай града си. Дай му от своя огън. Подари му Коледа

Малко преди Коледа, един вид в #единайсетиполовина, когато тъкмо загряватe за най-светлия момент, ще ви дадем отскок с пореден мини арт фест.

Коледа 11½ на 17, 18 и 19 декември пред стадион „Академик“ в кв. „Гео Милев“Организатори: Район „Слатина“ на Столична община и Фондация „Мини Арт“ с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и посолството на Кралство Дания.под егидата на Георги Илиев, кмет на „Слатина“, и с подкрепата на Н.П. Йес Брогард Нилсен, посланик на Кралство Дания.

За да внесем топлина и да усетим уюта от това да сме заедно, макар и на открито и само за няколко дни, посвещаваме този празник на огъня и топлината. Огънят в сърцата ни, който идва от вдъхновението, страстта към живота и хъса, който влагаме във всичко, което правим, и меката му светлина, която ни помага да виждаме важното в тъмното – а то е да сме заедно, близо до хората, на които държим и които превръщат кварталите и града ни в една общност, в едно цяло.„Коледа 11½“ е продължение на новия стандарт в организирането на местни за града събития, който зададохме с летния фестивал на същото място тази година. Целта му е да подпомогне създаването на общности от хора, обединени от подобно отношение към живота и природата.През цялото време на феста ще се предлагат храни и напитки от Grill Stop – вкусна и сочна скара на дървени въглища, греяно вино и коледни сладки.При спазване на задължителните противоепидемични изисквания, ще се продават книги на български автори и коледни подаръци, изработени и предлагани от благотворителни организации:

Програма:

17 декември, петък
Огненa инсталации – FIRETER
17:00 – Циркова работилница – Въртене на огън
18:00 – Циркова работилница – Жонглиране ( за всички възрасти )
19:00 – Нария инри Магария, огнено шоу, Fire Jam
20:00 – Voin de Voin – Breaking News, огнен пърформанс

18 декември, събота
11:00 – 13:00 – Творческа работилница за деца от център „Малала“ с подкрепата на район „Слатина“
11:00 – 13:00 Циркова работилница – Юнисайкъл
13:00 – 14:00 – Раздумка с кмета – открита среща на гражданите с Георги Илиев, кмет на „Слатина“
17:00 – 18:00 – Циркова работилница – Жонглиране
18:00 Sofia Unicycle Club – Юнисайкъл шоу
19:00 – „Палячи“, огнено шоу (Варна)
19:30 – The Bedlam Club – пънк-джаз концерт

19 декември, неделя
11:00 – Начало на базара
14:00 – 16:00 Циркова работилница – Ходене по въже
17:00 – Огнено шоу, Fire Jam (Франция)Участващи организации: „Можем заедно“, „Екип Лайкучка“, „Движение на българските майки“, ученици от Софийска гимназия за хлебни и сладкарски технологии, център „Малала“, INSIEME с благотворителни дизайнерски лакомства, издателство „Пурко“, Ради Георгиев с романа му #Стажът, и други.

За контакти:
Елица Виденова, „Връзки с обществеността“, район „Слатина“, тел: 0898878879, pr@so-slatina.org
Гео Калев, Фондация „Мини Арт“, тел: 0897555484, miniartfest@gmail.com.Събитието е безплатно.Всички дейности по време на празника ще се извършват при спазване на всички задължителни противоепидемични мерки.Събитието е на открито.Нe се изисква зелен сертификат за вход.