Какво да правим в София на Йордановден

ezeroto-druzba

Избрахме за вас предстоящи събития в София за неделя 06 януари:

09:00 часа – Богоявленски водосвет – „Св. Александър Невски“
В патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ ще бъде отслужена Василиева света Литургия. В 10.00 часа патриарх Неофит ще отслужи Велик Богоявленски водосвет.

11:00 часа – Освещаване на бойните знамена – Паметник на Незнайния войн

На пл. „Свети Александър Невски“ президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще участва в ритуала за освещаване на бойните знамена и знамената светини на Българската армия. Държавният глава ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

11:00 часа – „Снежно парти“ – Сердика център

Между 11 и 12 часа Wonder Party ще представи в мол „Сердика център“ детския спектакъл „Снежно парти“. Входът е свободен.

13:00 часа – Изваждане на Светия кръст от водите на езерото „Дружба“

До езерото в ж.к. „Дружба“ в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова ще се проведе тържествен водосвет по случай празника Богоявление (Йордановден). След това ще бъде проведен ритуалът по изваждане на Светия кръст от водите на езерото.

Литийното шествие ще тръгне в 12.50 ч. от храм „Св. преп. Наум Охридски“, а водосветът ще започне в 13.00 ч. на западния кей на езерото в жк. „Дружба“.

Желаещите да участват в надпреварата за изваждане на кръста от водите на езерото ще имат възможност да се запишат на мястото на събитието, същия ден в 10.30 ч. Условието е да имат навършени 18 години и да носят документ за самоличност.

13:00 часа – 171 години от рождението на Христо Ботев – Борисова градина

Пред бюст-паметника на Христо Ботев в Борисовата градина ще се проведе тържествено честване по повод 171 години от рождението на великия български революционер, общественик, поет и публицист.

15:00 часа – Богоявление за деца – басейн Silver City

Белоградчишки Епископ Поликарп прави събитие за деца. Всички младежи, желаещи да спазят традицията и да скочат за кръста могат да го направят в басейн Silver City, където температурата на водата е добра и ще бъдем на закрито.