Двуетажен автобус от пл. „Александър Невски“ до НИМ за годишнината от Априлското възстание

dvuetazni-avtobusi

По случай 148 години от Априлското въстание внесох предложение като зам. -председателя на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност в Столичен общински съвет за организиране на атракционен превоз от пл. „Александър Невски“ до Националния исторически музей. Това съобщи общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в личния си профил във Facebook.

„Предложих като част от програмата за честванията на тази бележита историческа дата и събитие да бъде организирана временна излетна атракционна автобусна линия. Считам, че по този начин ще улесним жителите и гостите на града да посетят Национален исторически музей, където могат да бъдат видяни експозиции, свързани с Априлското въстание.

Пускат двуетажни автобуси от централна гара до летище „София“

Предложението беше одобрено и на 20 април ще бъде организирана атракционна линия с двуетажен автобус от пл. „Свети Александър Невски“ до НИМ. Часовете на тръгване от пл. Свети Александър Невски ще са: 10, 11, 12, 13:10, 14 и 15 ч. От НИМ автобусът ще тръгва в: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 и 15:30. Атракционната линия ще бъде обслужвана от един от четирите доставени през февруари двуетажни автобуси за „Столичен автотранспорт“ ЕАД. Пътуването ще бъде безплатно“, добави още Контрера.