Ден на отворени врати в приютите за животни в Сеславци и в Богров

cska-dogs

ОП „Екоравновесие“ кани и малки и големи на шарено събитие по случай 1 юни – Деня на отворените врати, в приют „Сеславци“ и на 2 юни в приют „Богров“. В Сеславци около 100 малки и големи кученца ви очакват, за да Ви дарят с много любов, ласки, игри и изненади. Може да си поиграте и да разходите четириног другар, да разберете повече за доброволчеството като мисия.
За малчуганите има интерактивни и образователни игри, подготвени от доброволци от Бандата на 1500-те.

Под мотото: „Да подарим радост в приют „Сеславци“, „Бандата на 1500-те“ и Екоравновесие поканиха всички в деня на отворени врати:

Каним ви тази събота в Сеславци ( https://goo.gl/maps/Bu7rLR3sX9XmekFN6 ) да се позабавлявате като разходите, потичате, срешете и погалите бандитите в приюта.

Заедно с Екоравновесие сме подготвили специални игри, изненади и подаръци за децата, които ще дойдат да споделят празника с косматите си приятели. 

На 2 юни (неделя) пък ще е отворен приюта в Богров. От 2016г. насам, всяка неделя без пропуск сме в Богров и организираме разходки на кучетата от общите клетки, написаха от „Бандата на 1500-те“.
За нас това не са просто едни разходки. Това са разходки, които:
Дават психическо и физическо разнообразие на затворените в клетките кучета, които като социални животни имат нужда от човешко внимание.
Дават шанс на кучетата, които до този момент изпитват страх от хора да свикват с човешкото присъствие.
Подготвят кучетата за успешното им осиновяване.
Популяризират доброволчеството и запознават обществото с проблема на бездомните кучета в София.

Приют Богров – https://goo.gl/maps/hNefn2zgV9U2

Разходките помагат в 3 важни посоки. С тях:

Даваме психическо и физическо разнообразие на затворените в клетките кучета, които, като социални животни имат нужда от човешко внимание.
Социализираме бебетата още от ранна възраст, за да могат да свикнат с нас хората и да не изпитват страх по-късно. Освен с бебетата, работим и с вече порасналите кучета, които в доста случаи вече имат изграден страх, който заедно борим с търпение, постоянство и много лакомства.
Подготвяме кучетата за успешното им осиновяване.

КАКВО ЩЕ ВИ Е НУЖНО И КАКВО МОЖЕ ДА НОСИТЕ?

Дрехи, които не се притеснявате да изцапате.
Втори чифт обувки, които да смените след посещението.
Слънцезащитен крем и препарат против кърлежи – особено в летните месеци.
Носете си вода и нещо за хапване, тъй като наблизо няма удобно място, от което да си купите.
Ако желаете може да носите наградки за кучетата. Най-любими са им кренвиршите.

ПРАВИЛА НА РАЗХОДКИТЕ

Кoгато сме достатъчно голям брой доброволци, успяваме да разхождам всяко едно куче всяка седмица. Това е голямо предимство пред огромния брой кучета в Богров, но пак не е достатъчно за едно куче, което се нуждае от разходка всеки ден.
Въпреки че бройката кучета в Сеславци е малка, важно е да спазваме няколко правила, които осигуряват безопасността на хората (най-вече и децата) и на самите кучета.

Традиционните ни съботни разходки в Сеславци се провеждат от 10:00 до 13:00 часа. Не е задължително да дойдете от самото начало, но имайте предвид, че ако дойдете към края им, може и да сме приключили.