Броени часове до A to JazZ с най-силното си издание до момента (програма)

4555
a-to-jazz

Най-голямото събитие за градска култура и музика в България A to JazZ Festival се готви за най-силното си издание до момента. Остават броени часове до старта, когато от 1-ви до 3-ти юли в Южен парк 2 фестивалът ще подари на посетителите впечатляваща музикална селекция от световни и български изпълнители, богата съпътстваща програма от арт базар, детски работилници, коктейлни и гурме зони, култовите джем сешъни и много други изживявания.

Весел, но и отговорен фестивал

A to JazZ знае как да накара хората да се забавляват, но знае и че за да се забавляваме истински, можем да го правим с отношение към природата. Затова тази година A to JazZ разширява действията си за разделно сметосъбиране, като цялото събитие ще бъде изцяло обособено за тази си цел, а всички събрани отпадъци ще се рециклират напъпно. Също така организаторите призовават посетителите да не ползват автомобилите си, да дойдат пеша или да използват публичен транспорт и велосипеди, за които има предвиден специален велопаркинг в началото на фестивалната зона.   

A to JazZ Festival се провежда в сърцето на София, на удобна и лесно достъпна локация. Южен парк 2 се намира в непосредствена близост до Парк център мол и плувен комплекс „Спартак“. Близки спирки на градски транспорт: 

Метростанция: „Европейски съюз“  

Автобуси:  94 и 102

Тролей: 7  

Забележителна музикална селекция

Програмата на A to JazZ Festival 2022 е една от най-силните музикални селекции през последните години. Първата фестивална вечер ще бъде открита от легендарния Джон Маклафлин с групата му 4th Dimension,  втората вечер ще ни срещне с четирикратните носители на „Грами“ Snarky Puppy, а в третата вечер ще има два хедлайнера – стийл китаристът Рузвелт Колиър и авангардистът Илхан Ершахин с проекта му „Istanbul Sessions“. Специални гости в програмата са френският пианист Адриен Брандеис, виртуозният тромпетист Алекс Сипягин и Биг бенда на Българското национално радио, начело с Антони Дончев. Звездата Рут Колева, джаз-фолк майсторите от „Jazzanitza“, нео-соул проектът „Trombobby x C-MO & Eдинствените им приятели“, акапелната формация „Spectrum Vocal Band“, варненската поп-джаз изпълнителка Даниела Белчева с нейния квартет и прохождащите младежи от „Red Light District“ ще представят своите най-нови албуми на сцената на A to JazZ.

Впечатляваща съпътстваща програма

Организаторите припомнят, че най-новият културен център в София „Топлоцентрала“ стана домакин на цялата съпътстваща програма на фестивала. Тя започва с изложба на джаз звезди от целия свят през обектива на известния фотограф Евгени Димитров още на 30-ти юни (четвъртък) от 18:00 часа. А един час по-късно програмният директор на Jazz FM радио Светослав Николов ще срещне публиката с доайените на българската джаз сцена. Също така, съпътстващата програма включва детски музикални работилници „АtoJazZ Kids“, сутрешни йога практики и лудешки джем сешъни.

Цялата програма е достъпна в сайта на фестивала:

1 ЮЛИ

18:00

RED LIGHT DISTRICT PROJECT

19:00

SPECTRUM VOCAL BAND

20:00

ADRIEN BRANDEIS QUARTET FEAT. ORLANDO POLEO

21:30

JOHN MCLAUGHLIN & THE 4TH DIMENSION

23:00

JAM SESSIONS (TOPLOCENTRALA)

2 ЮЛИ

08:30

ЙОГА ЗАКУСКА (TOPLOCENTRALA)

10.30

A TO JAZZ KIDS (TOPLOCENTRALA)

11:30

МУЗИКАЛНИ СЪСТЕЗАТЕЛНИ ИГРИ С A TO JAZZ KIDS

18:00

JAZZANITZA

19:00

ALEX SIPIAGIN & BNR BIG BAND

20:00

RUTH KOLEVA

21:30

SNARKY PUPPY

23:00

JAM SESSIONS (TOPLOCENTRALA)

3 ЮЛИ

08:30

ЙОГА ЗАКУСКА (TOPLOCENTRALA)

10.30

A TO JAZZ KIDS (TOPLOCENTRALA)

11:30

УРОЦИ ПО ТАНЦИ И МУЗИКАЛНИ ИГРИ С A TO JAZZ KIDS

18:00

DANIELA BELCHEVA QUARTET

19:00

TROMBOBBY X C-MO & ЕДИНСТВЕНИТЕ ИМ ПРИЯТЕЛИ

20:00

ILHAN ERSAHIN’S ISTANBUL SESSIONS

21:30

ROOSEVELT COLLIER

23:00

JAM SESSIONS (TOPLOCENTRALA)

A to JazZ е в партньорство с най-голямата телевизия за сценични изкуства в света „МЕZZO“, която отново ще заснеме фестивалната програмата и ще я излъчи пред над 54-милионната си аудитория.