Безплатни прегледи за диабетици ще има между 3 и 7 юни в УМБАЛ „Света Екатерина“ в София

sveta-ekaterina

Екипът на Отделението по съдова и ендоваскуларна хирургия на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Света Екатерина“ в София обявява в началото на юни безплатни прегледи за пациенти с диабет над 55–годишна възраст, съобщиха от лечебното заведение, цитирано от БТА.

Кампанията е с цел профилактика и информиране на пациентите за възможните съдови усложнения от захарния диабет и за начините на ранна диагностика и лечение. Консултациите ще се проведат в периода 3-7 юни 2024 г. от 11:00 ч. до 13:30 ч. на адрес: гр. София, бул. Пенчо Славейков 52А, Хирургичен блок Б, кабинет „Съдова хирургия“. Желаещите да се прегледат могат да го направят след предварително записване на телефони 02/9159635 и 02/9159627, без да е необходимо направление от личен лекар.

Най-честите и най-тежки усложнение от диабета са съдовите заболявания. Диабетът е един от основните рискови фактори за атеросклероза и хронична артериална недостатъчност на крайниците. Профилактиката и превенцията са от първостепенна важност за ранното диагностициране, лечение и запазване жизнените функции на крайниците, се посочва в съобщението.