Банкя организира Фестивал на уличните артисти този уикенд

Фестивал на уличните артисти ще се проведе на 18 и 19 май 2019 г. по време на Майските дни на културата в гр. Банкя. Ще бъде организирана голяма сцена на открито с над 30 музикални, циркови и театрални артисти с основната цел да се подпомогне развитието на уличното изкуство.

Двудневният фестивал се организира в рамките на четири основни направления – музика, театър, циркови изкуства и пантомима. Събитието е с благотворителна кауза и събраните средства ще бъдат дарени за поставянето на кът за Шах в парка на гр. Банкя с три маси за игра на шах, табла и „Не се сърди човече“, също и с пейки за сядане, достъпни за обществено ползване. Генерален спонсор на Фестивал на уличните артисти в гр. Банкя е Младежкият съвет на Американския посланик в България, а партньори са БДЖ, „Железопътна инфраструктура“ и Министерство на образованието. 

БДЖ ОРГАНИЗИРА ПЪТУВАНЕ С ПАРНИЯ ЛОКОМОТИВ БАБА МЕЦА МЕЖДУ СОФИЯ И БАНКЯ

Майските дни на културата са част от Календара на културните събития на Столична община и част от програмата, посветена на 50-годишния юбилей на Банкя като град. По този повод на 23 май от 11:00 ч. в парк „Ротонда“ ще се проведе тематичен концерт с участието на деца от 25-та Детска градина „Изворче“. На 24 май от 12:00 ч. ще се извие Празнично хоро, придружено от фолклорна програма. На 28 май в Арт център „Банкя“ ще бъде открита изложбата „Интеграция на идентичности“, част от проекта „Свързване“ на Културно-информационния център на Република Северна Македония в София. На 30 май от 17:00 ще започне експериментална Младежка арт вечер – синтез между музика, театър и изобразително изкуство.