Авиошоу и авиационен празник. Тази събота на авиобаза Граф Игнатиево

voenen-parad

Ако все още нямате планове за почивните дни ви предлагаме да посетите авиационния празник и авиошоу в авиобаза Граф Игнатиево. През настоящата година се навършват три кръгли годишнини от приемането на въоръжение на бойна авиационна техника за нуждите на Република България – 20 години на вертолет Bell-206, 30 години на самолет МиГ-29 и 40 години на вертолет Ми-24.
По този повод българските Военновъздушни сили имат удоволствието да ви поканят на ОТКРИТ ЛЕТАТЕЛЕН ДЕН на 29 юни 2019 г. (събота).
Събитието ще се проведе на територията на авиобаза Граф Игнатиево с богата наземна експозиция на авиационна и специална техника и летателна програма. Входът за посетители е свободен. 

Изтребители МиГ-29 ще демонстрират маневриране за осигуряване на превъзходство във въздуха на височина от около 300метра. Ще бъде демонстриран и сложен пилотаж на ниска височина на пределните режими на работа на МиГ-29. Зрителите ще могат да видят и впечатляващи маневри във въздуха със скорост от 1000 до 0 км/ч.
Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати в 10.00 ч. Празникът ще продължи до 15.00 ч.
С оглед необходимите мерки за сигурност, няма да бъдат пропускани граждани, носещи в себе си оръжие, хора в нетрезво състояние и такива, пренасящи обемист багаж.