Американското посолство кани столичани на концерт пред Народния театър тази вечер

The U.S. Army Europe Band & Chorus
Снимка: The U.S. Army Europe Band & Chorus

От Посолството на Съединените щати в България канят столичани на концерт пред Народния театър тази вечер. Щастливи сме да Ви поканим на концерта на Диксиленд групата към Оркестъра на Въоръжените сили на САЩ в Европа, който ще бъде този четвъртък, 1 юли от 18:00ч пред Народния театър „Иван Вазов“. Нека се пренесем и разходим по Bourbon Street в Ню Орлиънс, да се насладим на живота и да почувстваме душата на блуса. С нетърпение очакваме да Ви видим там. Дотогава вижте това невероятно изпълнение на групата от последното им посещение в Созопол преди 2 години.

The US Army Europe Band & Chorus е разположена в Сембах, Германия.

The US Army Europe Band първоначално е била активирана през 1940 г. с нейната партньорска група, Хорът на американските армии в Европа. Понастоящем е водещият музикален посланик на армията в Европа.

Групата на американската армия в Европа е многостранен ансамбъл, включващ концертни и походни оркестри от 65 парчета, церемониална група от 35 парчета, „U.S. Джаз комбо от Army Europe Standard ”, диксиленд групаRhine River Ramblers ”и класически камерни състави. Членовете печелят позициите си чрез специално прослушване и повечето са изпълнявали или преподавали професионално преди военната си служба. Много музиканти имат дипломи по музика от високо ценени университети и консерватории.

The U.S. Army Europe Soldiers’ Chorus е създаден през 1963 г. с цел повишаване морала на войските чрез музикални изпълнения и бързо се оказва успешен в развитието на отношенията между американската общност в Европа и приемащите я държави. За разлика от колегите си от групата, певците не влизат в армията като музиканти. Те са избрани чрез състезателни прослушвания от други специалности в армията и получават интензивно обучение по вокални, танцови и театрални умения. Ансамбълът е една от четирите щатни хорови групи в армията.

The US Army Europe Band & Chorus изпълнява над 200 мисии всяка година и през последното десетилетие се появи в над 20 европейски, близкоизточни и северноафрикански. Музикантите-войници от The US Army Europe Band & Chorus продължават да представляват най-доброто от армията на САЩ.