21 артилерийски салюта ще отбележат началото на втория мандат на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев

rumen-radev-i-patriarh-neofit

На 22 януари Румен Радев и Илияна Йотова ще встъпят в длъжност за втори мандат като президент и вицепрезидент на Република България. Церемонията ще се състои на площад “Св. Александър Невски” и ще започне от 11.00 часа.

Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия, след което ще произнесе слово.

Точно в 11:10 часа, 21 артилерийски салюта ще отбележат началото на втория мандат на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев. Държавният глава ще положи венец и ще отдаде почит пред загиналите за свободата на България пред Паметника на Незнайния воин.

Пред парадния вход на Администрацията на Президента шпалир от гвардейци ще посрещне държавния глава и върховен главнокомандващ Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Във връзка с церемонията:

От 08.00 часа на 21.01.2022 г. до приключване на събитието  на 22.01.2022 г. се разрешава престоят и паркирането на телевизионната техника на Българска национална телевизия на югозападната дъга на пл. „Св. Александър Невски”.

От 22.00 часа на 21.01.2022 г. до приключване на събитието на 22.01.2022 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите ангажирани с мероприятието, както следва:

– паркингите на пл. „Св. Ал. Невски”;

– пл. „Николай Гяуров”.

От 07.00 до 12.30 часа на 22.01.2022 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки както следва:

– по ул. „Оборище” между ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Васил Левски”;

– по ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”;

– по ул. „11-ти август” между ул. „Врабча” и ул. „Оборище”;

– по ул. „Дунав” между ул. „Оборище” и ул. „Врабча”;

– по ул. „Париж” между ул. „Московска” и ул. „Врабча”.

От 09.00 часа до приключване на мероприятието на 22.01.2022 г. се забранява влизането на пътни превозни средства:

– по ул. „Леге” между ул. „Съборна” и бул. „Цар Освободител”;

– по бул. „Цар Освободител“ между бул. „Кн. Александър Дондуков“ и ул. „Г.С.Раковски“, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР.