Засилени мерки за сигурност заради футболната среща между ЦСКА и Левски

полицейска-акция

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящото дерби на 26 септември/неделя/ от 16.30 часа на Национален стадион ”Васил Левски”.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.Организаторът на мероприятието е заявил, че футболната среща ще се проведе съгласно заповед № РД-01-748/02.09.21г. на министъра на здравеопазването./

Провеждането на спортни състезания с професионален характер на открито се допуска с публика при заемане на не повече от 30 % от капацитета, използване само на седящи места при заемане на всяка трета седалка, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м и носене на защитни маски за лице от посетителите./

На изградени контролно – пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение, полицейски служители ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач и ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона, които в деня на провеждане на футболната среща ще бъдат отворени от 10.30 часа.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Привържениците на ПФК „ЦСКА – София” ще бъдат настанявани в секторите „А” и „Г”, а привържениците на ПФК „Левски” ще бъдат настанявани в секторите „В” и „Б”. В процеса на организация на спортното мероприятие, от съображения за сигурност и обезпечаване на обществения ред е взето решение при равен резултат да бъде забавено изтеглянето на агитката на гостуващия отбор, в случая ПФК „Левски”. При победа на един от отборите, на стадиона ще бъда забавени феновете на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове.