Спортните мероприятия остават по програма

merki-stadion-liga-evropa

Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че спортните мероприятия у нас ще продължат да се провеждат по план, но отново без публика.

Както е известно преди дни той предложи по-строги мерки за ограничаване на пандемията от коронавирус, като имаше вариант спортът у нас да бъде преустановен.

След заседание на Министерски съвет обаче е взето решение да бъдат преустановени спортните и тренировъчните мероприятия само за лица до 18-годишна възраст. Мерките влизат в сила от 27 ноември и ще продължат до 21 декември.

“Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер до 18-годишна възраст, с изключение на международните състезания, които са започнали към дата на влизане в сила на тази заповед. Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18-годишна възраст и международните състезания се провеждат без публика. Преустановяват се посещенията във фитнес центровете”, каза Ангелов.

Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18 г. и международните състезания за лица под 18 г. се провеждат без публика. Преустановяват се посещенията във фитнес центровете“, обяви министър Ангелов.

При това положение футболното и останалите спортни първенства ще продължат да се провеждат по план, но без публика.

Ето какво написаха от Министерството на спорта:

„След проведено заседание на Министерския съвет на Република България беше взето решение от петък (27.11.2020 г.) до 21 декември 2020 г. да бъдат преустановени всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18 годишна възраст на закрито и открито. Изключения се допускат за международни състезания, които вече са започнали до датата на налагане на ограниченията.

Всички мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18 годишна възраст ще се провеждат без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки.

От петък се преустановява дейността на фитнес центровете на територията на страната.

Предстои издаването на заповеди от министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването Костадин Ангелов“.