С дронове ще следят за футболни хулигани преди дербито между Левски и ЦСКА

футболни-фенове

Видеонаблюдение и дронове ще се използват за установяване на нарушители по трибуните за мача Левски – ЦСКА. Това съобщи на брифинг Иван Георгиев, началник сектор „Масови мероприятия“ към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) във връзка с предстоящата футболна среща между Левски и ЦСКА на стадион „Васил Левски“ в неделя, 7 април, цитиран от БТА.

Георгиев обясни, че засечените от системата за видеонаблюдение и дроновете правонарушители ще бъдат задържани след края на спортното събитие.

Във връзка с достъпа до стадиона ще има два кръга проверки на фенове и граждани, едната ще се осъществява от полицията на изградени пропускателни пунктове, а другата на входовете на стадиона от две охранителни фирми.

От СДВР предупредиха, че е възможно вследствие на неорганизирано придвижване на фенове да има затруднено движение в централната градска част на столицата.

Готови сме за провокации, но информация към момента за готвени такива не е постъпвала, каза още Иван Георгиев. Той посочи, че до момента в Столична община няма заявени шествия на агитки на двата отбора. Георгиев допълни, че традиционно такива шествия има и полицията е готова да ги обезпечи. 

Ще има засилено полицейско присъствие в централната градска част в деня на мача, добавиха от столичната полиция.