Полицията в София на крак заради вечното дерби

cska-sofia-fans

СДВР ПРЕДПРИЕМА МЕРКИ ЗА ОХРАНА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД В СТОЛИЦАТА ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДСТОЯЩАТА ФУТБОЛНА СРЕЩА ОТ ЕФБЕТ ЛИГА МЕЖДУ ОТБОРИТЕ НА ЦСКА И ”ЛЕВСКИ“ 

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящото дерби на 01 септември /неделя/ от 17.45 часа на Национален стадион ”Васил Левски”.
Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно – пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.
Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. 
За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 15.45 часа. В деня на провеждане на футболния мач, билети на касите на Национален стадион „Васил Левски“ няма да се продават.
Привържениците на ЦСКА ще бъдат настанявани в секторите „А” и „Г”, а привържениците на „Левски” ще бъдат настанявани в секторите „В” и „Б”.