Полицията със специални мерки за охрана на обществения ред по повод мач от Лига Европа

hooligans-levski-botev
Масов бой на мача Левски-Ботев

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящата футболна среща между ПФК „Левски“ и ФК „Ружомберок“ която ще се играе на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ на 18 юли, четвъртък от 19:30 часа
Поради наложено наказание от УЕФА, предстоящата среща от първи квалификационен кръг на „Лига Европа“ с отбора на ФК „Ружомберок“ ще се играе при „закрити врата“. Във връзка с това за привържениците на ПФК „Левски“ ще бъде обособена фен зона пред сектор „А“ (вън от стадиона), където ще бъде поставен голям екран, на който ще може да се наблюдава реванша със съперника от Словакия.
За събитието ще има осигурени два пропускателни пункта за достъп: от парка (до параклиса) пред сектор „А“ на стадиона и през централния вход – арката към сектор „А“ от улица „Река Велека“. Подстъпите ще бъдат отворени два часа преди началото на мача.
Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградените контролно – пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение ще се извършва щателна проверка на всички посетители. Предприети са стриктни мерки за недопускане на лица в срока на наложена забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина. 
Ще се следи за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и др./. 
Ангажимент по охраната на спортната среща и зоната пред инсталираният екран имат частна охранителна фирма. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.
Според регламента на Европейската футболна асоциация (УЕФА), клуб който изтърпява наказание – домакинство пред празни трибуни, има право да допусне на трибуните деца до 14 години.
Условието това да се случи е всяка група от 10 деца да бъде придружавана от не повече от един възрастен (треньор, преподавател, възпитател и т.н), като за всяка група трябва да бъде направена предварителна заявка до организатора на спортната проява и попълнена декларация с данните на придружителя и всяко едно от децата.