Отборът на „Левски“ е със запор заради нарушаване на споразумението с НАП

levski-nikolay-mihaylov

„Левски“ е с наложен запор от Национална Агенция за Приходите, заради което му е наложен запор на сметки, съобщи „Дневник“ след отговор на въпроси към приходната агенция.

„Към 20 април 2022 г. няма постъпвало искане от клуба за сключване на ново споразумение за разсрочване на дълга, респективно няма действащо разрешение в тази посока. Към настоящия момент издаденото през 2019 г. разрешение за разсрочване на публичните задължения на ПФК „Левски“ АД не е в сила, тъй като не са изпълнени условията по същото, а именно формирани са нови задължения и не внесени изцяло дължимите вноски съгласно утвърдения погасителен план“, отговарят от НАП на въпроси на „Дневник“.

От агенцията посочват, че след май 2020 г., когато се смени собствеността в „Левски“, има нововъзникнали задължения на клуба.

Наскоро директорът на НАП Румен Спецов каза в интервю, че „случаят с „Левски“ все още е наболял, все още имат задължения към НАП“ и уточни, че двете страни са водили разговори и ще продължават да ги водят, без да дава подробности.