От днес стартира тенис турнира “ София оупън “ /програма/

grigor-dimitrov

Най-голямото тенис събитие в България стартира днес в „Арена Армеец“

Едно от най-очакваните спортни събития за годината в България , “ София оупън “ стартира днес с двама българи в квалификационните мачове.
Шампионът от държавното първенство в зала Габриел Донев ще се изправи срещу украинеца Серхий Стаховски около 16.00 ч. Сслед тях на централния корт в зала „Арена Армеец“ ще излязат финалистът от държавното Александър Лазаров и словакът Лукаш Лацко.

Програмата за днешния ден е:

Централен корт, начало в 12.00
Яник Маден (Гер) – Даниел Химено-Травер (Исп)
Стефано Травалия (Ита) – Джеймс Уорд (Вбр)
Сергей Стаховски (Укр) – Габриел Донев (Бъл)
Лукаш Лацко (Слвк) – Александър Лазаров (Бъл)

Корт 1, начало в 12.00
Франко Шкугор (Хър) – Салваторе Карузо (Ит)
Андреа Арнаболди (Ит) – Егор Герасимов (Блр)
Даниел Брандс (Гер) – Камил Майхжак (Пол)
Рудолф Молекер (Гер) – Лука Вани (Ит)

Ето я и пълната програма на “ София оупън “ в основната схема на сингъли:

Основна схема на “ София оупън “ двойки:

Вход свободен за деца до 14 години ще има в третия ден на тенис турнира от категория „АТП 250“ в София – 5 февруари. Тогава ще се изиграят повечето мачове от първия кръг на надпреварата, която за четвърта поредна година ще се проведе в зала „Арена Армеец“.

Освен безплатен вход за децата са предвидени игри забавления и награди, обявиха организаторите на „София оупън“. Част от децата ще имат възможността да съпроводят играчите при излизането им на корта за ключови мачове от турнира.

За целта ще трябва да попълнят талон, с който ще участват в томбола. Щандът за играта ще бъде разположен в специално обособен детски кът, където желаещите ще могат да се регистрират за участие. Томболата ще бъде изтеглена в сряда, 6 февруари.

„Във вторник от 12.00 до 20.00 часа малчуганите в детския кът ще могат да се включат още в работилница за приложни изкуства, шоу, уъркшоп за големи сапунени мехури, кът за четене заедно с известни личности, както и в демонстрации на забавни химични опити от програмата на „Корпус за бързо гърмене“, допълват организаторите.

В близост до детския кът ще има и няколко спортни площадки – за минитенис, модерен петобой и народна топка.

Билетите за турнира все още са в продажба. Цените за първите дни (3 и 4 февруари) са 10 и 20 лева за възрастни, а във вторник – 30 лева. Пропуските за четвъртък струват 30, 50 и 80 лева, а за петък, когато ще се изиграят четвъртфиналите – 40, 60 и 90 лева.
Полуфиналите ще се изиграят в събота, за когато са останали билети по 80 и 100 лева. За финала на 10 февруари са достъпни пропуски от 50 и 80 лева.

Пакетните билети за финалната фаза на турнира (7-10 февруари) варират между 75 и 350 лева. За децата от седем до 14 години има 50% намаление, което важи за всички ценови категории.