Хиляди остават извън стадиона. Полицията с мерки за охрана в центъра на София

5691
cska-sofia-fans

ЦСКА и „Локомотив“ (Пловдив) излизат тази вечер в спор за Купата на България, който ще бъде белязан от новите условия във футбола. Финалът е от 19.15 ч. на Националния стадион „Васил Левски“, като ще се проведе пред ограничен брой зрители.

Заради мерките, свързани с борбата срещу разпространението на коронавируса, на стадиона е позволено да има до 12 000 зрители – по до 3000 души във всеки сектор. Първоначално позволението беше за до 1000 души в сектор, но след молба от привържениците на двата клуба министърът на здравеопазването склони да бъде направено изключение.

В същото време, фенове на ЦСКА се организират да дойдат на стадиона дори и без билети. В социалните мрежи се организират да гледат финала на телефоните си на Орлов мост или пред Парламента.

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с футболната среща на 01 юли/сряда/ от 19.15 часа на Национален стадион ”Васил Левски”.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.
Организаторът на мероприятието е заявил, че то ще се проведе съгласно изискванията на зап. № РД-01-370/30.06.2020г. на министъра на здравеопазването (На Национален стадион ”Васил Левски” се допускат до 3000 души в сектор, при спазване на физическа дистанция между зрителите на разстояние най-малко през седалка, или при спазване на дистанция най- малко от 1.5 м.).


На изградени контролно – пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените служители ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет .Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.


За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Привържениците на ПФК „ЦСКА – София” ще бъдат настанявани в секторите „А” и „Г”, а на ПФК „ЛОКОМОТИВ 1926”-Пд. в секторите „В” и „Б”. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17.15 часа. В процеса на организация на спортното мероприятие, от съображения за сигурност и обезпечаване на обществения ред, на стадиона ще бъдат забавени феновете на победилия отбор, до оттеглянето на противниковите фенове