Григор Димитров няма да участва на DIEMA XTRA Sofia Open

grigor-dimitrov-sofia-open
Григор Димитров на турнира Sofia Open 2017

Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да участва на турнира DIEMA XTRA Sofia Open в София. Това съобщи самият той в изявление до БТА. 

Организаторите на турнира обявиха в съобщение до медиите, че вместо Григор, зрителите ще може гледат изявите на Стан Вавринка.

Вавринка спечели Аустрелиън Оупън през 2014 година, „Ролан Гарос“ през 2015 година, а на следващата година триумфира на Ю Ес Оупън. Освен това е олимпийски шампион на двойки от Пекин 2008 и носител на Купа Дейвис за 2014 година.

Четвъртият в ранклистата на ATP, Григор Димитров, който на пресконференция миналата седмица се оплака от болки в рамото, обяви решението си в прессъобщение преди малко:

„Аз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения досега, а именно – да пропусна тазгодишното издание на турнира в София. Днес сутринта беше последната ми медицинска консултация. За съжаление, няма да бъда 100% готов за следващата седмица. Ако играя, това би довело до допълнителни рискове и усложнения. Ще ми липсва българската публика и тази невероятна седмица, която имах през миналата година. Бих искал да благодаря и на DIEMA XTRA Sofia Open за тяхното търпение и усилия за това да има АТП турнир в България. Благодаря ви за подкрепата!“, заяви Григор Димитров.

В прессъобщение до БТА треньорът на тенисист номер едно в България Дани Валверду каза: „За съжаление Григор не е напълно готов да вземе участие на турнир в София. Имаме дългосрочен план и такова решение е в интерес на всички. Ще работим усилено за още по-добра 2018 година. Благодаря на всички за подкрепата“.

В края на миналата година, Григор Димитров потвърди участие в турнира „Diema Xtra Sofia Open“.