Ето ги първите проекти за нов стадион на ЦСКА

stadion-cska


Сайтът cska.bg показа първите проекти за нов модерен стадион на ЦСКА

ЦСКА публикува първите проекти на нов модерен стадион в Борисовата градина. Ето и информацията, която официалния сайт на червените съобши:

Основните акционери в клуба Гриша Ганчев и Юлиан Инджов започнаха разглеждането на проектите за нов дом на отбора. В четвъртък две фирми презентираха пред тях своите концепции за бъдещото съоръжение на ЦСКА. Това са фирма „Вамос“ с архитект Георги Савов (снимки 1 и 2) и фирма „Design Initiatives“ с ръководител на екипа архитект Владо Вълков (снимки 3 и 4).

снимка: cska.bg
stadion-cska

снимка: cska.bg

снимка: cska.bg

снимка: cska.bg

Те запознаха собствениците на клуба с архитектурните планове и строителните решения. В момента мащабният проект е на ниво „предпроектно проучване“. Предстоят нелеки процедури в бъдеще освен по избора и одобрението на офертите, така и най-вече по съгласуване и сериозна съвместна работа с държавата и Столична община.

С разрешението на авторите и по желание на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, предоставяме постъпилите на този етап предложения на вниманието на многобройните червени привърженици. Идната седмица предстои разглеждането на още един проект от трета фирма.

Миналата седмица собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев, заедно с акционера Юлиян Инджов, обещаха, че ще запознаят спортната общественост с плановете си за новия стадион на клуба.

Ето и съобщението, с което собствениците намекнаха за намеренията си:

„Армейци, през следващата седмица основните акционери в клуба Гриша Ганчев и Юлиян Инджов ще представят бъдещите си планове за новия стадион на ЦСКА. Двамата ще запознаят спортната общественост с всички детайли по мащабния проект за изграждането и финансирането на съоръжението. Конкретната дата и час на събитието ще бъдат допълнително обявени”, пишат от ЦСКА.

През миналата седмица дружеството „Арена ЦСКА” ЕООД бе прехвърлено в активите на клуба, след като собственикът му до този момент Юлиан Инджов прехвърли акциите си на Гриша Ганчев.