Десет души са арестувани след мача България-Англия

English fans during Bulgaria-England game

ПРАВИТЕЛСТВОТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ

По справка на полицията, към 1 часа тази нощ са арестувани общо 10 души – чужди и български граждани след футболната квалификация между България и Англия.

Деветима фенове на двата отбора са били върнати от входовете на стадиона заради употреба на алкохол. От десетте задържани, шестима са за липса на документи за самоличност, трима – за хулигански прояви и един – отказал да изпълни полицейско разпореждане.

Около 18 ч в района на бул. „Витоша“, е възникнала свада между двама чужди граждани. Единият от тях е с порезна рана, оказана му е медицинска помощ. Другият е задържан в полицията.

Починал английски фен в София, сбиване между българи и британци в столични заведения и напрежение по улиците на града преди футболната среща между България и Англия.

Два пъти срещата беше спирана заради расистки скандирания от страна на родната ни публика, а България загуби с катастрофалното 0:6.

Рано тази сутрин, Бойко Борисов поиска оставката на президентът на БФС Борислав Михайлов. Това съобщи министъра на спорта Красен Кралев на брифинг в Министерски съвет. По думите му искането за оставка не е заради нарушения на правилата на УЕФА, а заради цялостното състояние на българския футбол. То идва след вчерашните прояви на расизъм по време на мача България – Англия от квалификациите за европейското първенство.