Дербито между ЦСКА и Левски ще се играе без публика

football-cska-levski-цска-левски
Футболистите изпадаха в комични ситуации, заради наводнения терен

 Отборите на ЦСКА и Левски ще играят пред празни трибуни. Това се потвърди след новата заповед на здравния министър, която удължи забраната за присъствие на феновете на спортни мероприятия в страната. Изключение се прави единствено за тенис турнира Sofia Open 2020.

Заповедта на здравния министър влиза в сила от днес и ще продължи действието си до края на месеца. Двубоят между ЦСКА и Левски трябва да се играе по програма на 21 ноември. В лагера на „сините“ има голям брой заразени от коронавирус футболисти, които са карантинирани. 

Българският футболен съюз (БФС) взе важни решения, продиктувани от влошаващата се ситуация с пандемията от коронавирус у нас и нарастващия брой положителни тестове. Спряни са някои футболни първенства в България, а освен това има и промяна за Купата на България. Вижте всичко ново от съобщението на официалния сайт на федерацията, което публикуваме без редакторска намеса:

„Поради влошената епидемиологична обстановка в страната и големият брой новорегистрирани случаи на заразени с COVID-19 в детско-юношеския футбол, ръководството на Българския футболен съюз взе спешно решение да преустанови временно държавните първенства в Елитния юношески футбол до 15 г. и до 17 г., както и надпреварата в турнира за Купа БФС. Решението, което бе взето след консултация с всички Зонални и Областни структури на футболния съюз, както и по препоръка на Медицинската комисия към БФС, влиза в сила от 13 ноември 2020 г.

Оставащите двубои в първенствата на U15, U17, както и провеждащите се турнири за Купа БФС за деца, юноши младша и старша възраст, ще се доиграят през пролетта на 2021 г.