ЦСКА излиза на протест срещу БФС. Червените с палатков лагер в „Бояна“

cska-fans

От ЦСКА скочиха твърдо срещу БФС и обявиха, че ще си търсят правата в българските и международни съдилища. „Армейците“ ще организират и протест, като пред сградата на БФС в „Бояна“ ще бъде разположен денонощен палатков лагер. 

Заради участието си на алтернативния конгрес на съюза, организиран от Димитър Бербатов, който в последствие бе избран за президент на футболната централа, от БФС глобиха „червените“ с 15 000 лева и забравиха на изпълнителния директор Филип Филипов да заема каквато и да е длъжност в българския футбол.

На клубния си сайт „червените“ заявиха, че ще търсят правата си по съответния ред чрез българското законодателство, като паралелно с това ще се обърнат и към правовите институции в Европа, визирайки УЕФА, най-вероятно.

В допълнение 31-кратните шампиони обявиха, че организират безсрочен, мирен граждански протест с денонощен палатков лагер пред централата на БФС в Бояна.

Армейци,

По повод нелепите решения на невписания и нелигитимен президент на БФС и последвалите под негово давление наказания срещу ЦСКА, декларираме нашето твърдо намерение с всички позволени и легални средства да се борим срещу тези несправедливи и граничещи с безумието действия.

Клубът ни няма да стои безучастен срещу тази глутница озверели и престъпно самозабравили се футболни псевдовизионери, които искат нагло да лишат хиляди подрастващи и практикуващи да обичат и работят за доброто бъдеще на най-популярната игра у нас.

Декларираме, че ще си търсим правата по съответния ред чрез българското законодателство, но паралелно ще се обърнем към правовите институции в Европа.

От понеделник на обяд ще пристъпим и към конкретни действия. Приканваме всички засегнати и ощетени, както и всички, които смятат, че е дошло време за промяна, да се присъединят към нашия безсрочен протест пред централата на БФС в Бояна. Той ще е с мирни граждански средства, като ще бъде организиран и денонощен палатков лагер.

Своевременно ще ви информираме за организацията и предприетите от наша страна мерки. Няма да се откажем, докато справедливостта не възтържествува!

Заедно ще спечелим и тази битка!