Затвориха входовете към Витоша

кпп-та

Столичният кмет Йорданка Фандъкова издаде заповед, с която се затварят подстъпите към планината Витоша. За изпълнението и контрола на забраната за достъп на граждани ще следи СДВР, става ясно от заповедта. По-рано днес Националният оперативен щаб за борба с коронавируса у нас препоръча на градоначалника да затвори подстъпите към природен парк „Витоша“, тъй като вчера е наблюдавано голямо струпване на хора там, обяви председателят на щаба Венцислав Мутафчийски. „Винаги има готовност за по-рестриктивни мерки, ако тези не дадат резултат“, каза още началникът на кризисния щаб.

Още в петък общината спря автобусните линии, които возят до планината. Затворен за посещение е и парк “Врана”. Преустановяват се посещенията във всички столични паркове и градини, както и на детски и спортни площадки.

„Аз съм привърженик на най-строгите мерки срещу разпространението на коронавируса. Карантината се прилага от министъра на здравеопазването, но аз участвам и заявявам своята позиция категорично. Отправям апел към всички граждани и към полицаите да се спазва режимът, който е наложен в момента”, коментира Фандъкова по Nova.