Заработи първата пощенска станция в Софийското метро

postenska-stancia-metrostancia-patriarh-evtimiy

Отвориха първата пощенска станция в софийското метро – на спирка „Патриарх Евтимий“.  Тя е отворена на станция на новата трета линия на метрото и е в центъра. В пощенските станции на спирките на метрото ще се продават и вестници. След първата поща в метрото, поетапно ще стартират  пощенски офиси на още 9 метростанции. Те ще бъдат на спирките  „Театрална“, „Медицински университет“, „бул.България“ „Красно село“, “Хаджи Димитър“, “Витоша“, “СУ Св.Климент Охридски“, “Александър Малинов“ и “Акад. Александър Теодоров-Балан“.

В тях дружеството ще предлага всички пощенски услуги, вътрешни и международни парични преводи, куриерски услуги и инкасиране на битови сметки. Ще се осъществява и продажба на ежедневен и периодичен печат, търговски стоки и винетки. От 01.07.2020 г., в пощенски станции на „Български пощи“ ЕАД в град София се продават превозни документи за ползване на наземен транспорт и талони за паркиране, съобщават от дружеството.

Работното време на пощенските станции в делнични дни е от 7 до 19 часа и в събота от 8,30 до 13 часа. „Български пощи“ ЕАД откриват пощенски станции в Софийското метро, с цел хората да ползват предлаганите услуги на още по-удобни и достъпни за тях места, съобщават от компанията.