417 дни след началото на ремонта, ул. „Иван Вазов е отворена за движение

ivan-vazov-5

СЛУЖИТЕЛИ НА ЦГМ НЕЗАКОННО ПОСТАВЯТ СКОБИ НА ПАРКИРАЛИТЕ КОЛИ

По-малко от 24 часа след пускането на движението по улица „Иван Вазов“, служители на Центъра за градска мобилност веднага започнаха да поставят скоби на спрелите коли, въпреки че знаците указващи, че улицата е в обхвата на „Синя зона“ липсват.
На наш въпрос – откъде водача може да знае, че улицата е с платено почасово паркиране се започна със словесна атака „Нямате право да снимате“, в конституцията пише, че никой нямало право да снима и други „дежурни“ изрази.

По-малко от 24 часа след пускане на движението, започна поставянето на скоби без да има знаци за „Синя зона“

Знаците че улицата е в обхвата на зоната за почасово паркиране ги няма

След като видяха, че нашия фотограф продължи да снима ни беше обяснено, че знак „Синя зона“ има в началото откъм „Васил Левски“, а когато попитахме – какво се случва ако някой завие откъм „Шишман“, служителите на ЦГМ започнаха да звънят по телефоните и 10 минути по-късно премахнаха поставените скоби на паркиралите автомобили и дойдоха да се извинят на фотографа ни за грешката, която са направили.

След повече от 10 минути телефонни разговори с „шефовете“, скобата беше премахната

Ремонтните дейности по ул. „Иван Вазов“ приключиха след 417 дни. Софийска вода смени 460 м ĸaнaлизaция и 470 м вoдoпpoвoд, ĸaĸтo и вcичĸи пpилeжaщи cгpaдни oтĸлoнeния. Подмененият водопровод бе от 1935 г, а канализационния колектор, който обслужва зоната между бул. Левски, ул. Раковски, ул. Аксаков и ул. Паренсов бе изграден през 1901 г. ЧЕЗ рехабилитираха непроходим колектор за 10кв захранване. Столична община възложи цялостен ремонт на паважната настилка и изграждане на нови тротоари.

ЦЕНТЪР ЗА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ ВЕЧЕ БЕЗ ПОСРЕДНИК ПРИ SMS-ИТЕ ЗА СИНЯ И ЗЕЛЕНА ЗОНА

Паветата са поставени, улицата е отворена. Само един валяк все още стои
Собственици на бизнеси по улилцата се опитват да премахнат прахта след ремонта