Премахват жп линията по булевард „Вардар“

zp-linia-bulevard-vardar

Премахват ЖП линията по бул.“Вардар“ (обслужвала линията гара Стан – ТЕЦ Земляне) в София. Това съобщи кметът на Район „Илинден“ Емил Бранчевски в профила си във Facebook.

Това ще се случи в изпълнение на Заповед № 3-666/01.04.2024г. на ген. Директор на ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“ след 15 юни 2024 г. добави още кметът.

Демонтажните дейности ще започнат от район „Красна поляна“ и ще приключат в район „Илинден“ при гара „Захарна фабрика“ в средата на лятото.

Бранчевски благодари на кмета на Красна поляна: „Изключително съм щастлив, че заедно с кмета Димитър Петров, кмет на район „Красна поляна“, чиято е основната заслуга, успяхме да постигнем този успех за двата района“.

Той допълни, че премахването на линията е от ключово значение за района: „Въпреки, че много малка част от линията минава на територията на район Илинден, премахването й е от ключово значение за района, тъй като ни приближава към реализирането на проекта ми за нов основен вход към Западен парк между ж.к. Гевгелийски и ж.к. Илинден/ ж.к.Св.троица. Проект, който нарекох „Източна порта“ и е лично моя кауза, идея и инициативата вече почти десетилетие.