Предстои отварянето на още паркове в София

zatvoreni-parkove

Предстои отварянето за посещения на още паркове в София, между които парк „Възраждане“. Заради ремонта в Западен парк, специално за майки с колички се отваря парк „Света Троица“. Това съобщи в интервю за Би Ти Ви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Мислим и за отварянето на природен парк „Витоша“, надявам се още другата седмица. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. „Два дни подготвяхме организацията, за да бъдат отворени парковете в столицата. Мярката беше насочена към децата – те са най-засегнати по време на карантината“.

Кметът изрази надежда, че достъпът до планината Витоша ще бъде разрешен идната седмица. Напомни, че това зависи от личната отговорност на всеки гражданин и припомни провала при първия опит за отваряне на пазарите. Седмица за седмица се взимали решенията и за възстановяването на синята зона в центъра. Засега мнението на самата Фандъкова – че паркирането там не трябва да се плаща, надделява, но все повече били гласовете срещу хаоса с паркирането в централната градска част. „Въпросът не е в парите, а в паркирането и хаоса в хубавото време. При лошо време в центъра идват хората, които са на работа, но при хубаво време, колите рязко се увеличават“, коментира тя.