Отмениха коледния базар на пл. „Славейков“

5283
коледен-базар-площад-славейков

След проведен анализ на обстановката в столицата от общинското дружество “Пазари юг” ЕАД решиха да не провеждат коледния базар на площад Славейков.

“С огромно желание подготвяме базара още от месец юни. Практически всичко е готово за провеждането му. Имахме огромното желание да направим нещо хубаво за града ни. Социалната ни агражираност не позволява да изложим на риск здравето на посетителите и търговците! 
Призовавам и останалите организатори на коледни базари в София да подходят отговорно! Цялата си енергия ще насочим към подобен формат за Великден, когато се надяваме да може свободно да празнуваме победата над пандемията! Благодаря на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова за оказаната подкрепа до този момент, както и на Николай Стойнев, председател на комисията по икономика в СОС, с когото работихме заедно по този проект!”, заяви Николай Попов, изп.-директор на “Пазари Юг” ЕАД.

Коледният базар на площад „Славейков“ трябваше да се открие на 23 ноември. На площада трябваше да бъдат разположени дървени къщички с богата украса, зона за забавление, кът за Дядо Коледа и голяма коледна елха. Базарът трябваше да предлага храни, напитки и различни сувенири, а за доброто настроение беше предвидена културан програма.

Вчера от софийския оперативен щаб решиха да се забрани разполагането на маси и консумацията на място на територията на откритите Коледните базари в София. Забранява се и поставянето на открити сцени с провеждане на културна програма.