Опашки за риба из София. Клиентите забравиха за мерките /снимки/

riben-pazar

Ден преди Никулден, хората хукнаха за риба. От снощи щандовете на големите вериги и пазарите се напълниха с клиенти, като много от тях забравиха за противоепидемичните мерки.

На пазара в жк „Люлин“, тълпи от хора се наредиха на опашка за шарани, без никакво разстояние помежду им. Повечето от тях бяха възрастни, а някои не бяха поставили и маските на носа.

В Метро, опашката от чакащи пред рибния щанд беше над 20 метра. Доста от клиентите се опитваха да спазват дистанция, но имаше и такива, които при вида на сьомги и шарани, забравиха за вирусите и заповедите.

 

Тълпи от желаещи за прясна риба имаше и на новооткрития пазар на ул. „Оборище“ зад „Александър Невски“. Въпреки взетите мерки – отделни входове и изходи, служители, които се опитваха да разделят хората да спазват дистанция и напомняния по радиоуредба на всеки пет минути да се спазват противоепидемичните мерки – и тук имаше хора без маски, плътно прилепени един зад други, а и търговци, които продаваха риба с неправилно поставени маски. Отделно имаше оплаквания от клиенти че касови бележки се издават, само ако си поискаш.

От близкият до „Александър Невски“ ресторант решиха, че покрай рибния пазар могат да си помогнат финансово и бяха изкарали скара на алеята, където предлагаха, пилешко, телешко и червено вино.