Нов фермерски пазар отвори врати в кв. „Надежда“

fermerski-pazar-plodove-zelenchutsi

Нов фермерски пазар отвори врати в кв. „Надежда“. Той се намира на ъгъла на ул. „Търговска“ и ул. „Христо Силянов“, а на него се предлагат плодове, зеленчуци, мед, домашни сладка, ядки, млечни продукти, продукти от арония, сироп от бъз, ябълков оцет и др. Повече пазара разказа Светослав Тодоров, изп. дир. на „Пазари Север“ ЕАД.

Площта на целия терен е 3700 кв. м., а площта на самия пазар е 2030 кв. м.

„Нашата цел е де подпомагаме малкия и среден български производител за реализация на неговата продукция на нашия пазар, на цени съотносими с доходите на потребителите в София. Ние се стремим да имаме такива производители, които да предлага стока, която е различна от масово предлаганата по големите вериги магазини и по другите пазари“, поясни Тодоров.

По думите му, една от целите е да бъде върнат интереса на купувача към българските пазари, като се предвижда и организирането на кулинарни фестивали, чиято цел е да се популяризира традиционната българска кухня. Освен това се предвижда и образователна инициатива за най-малките на тема „пътят на храната“, която ще проследи процеса на отглеждане на зеленчуци.

„Нашето мото е „От хората за хората“. Това е от малкия производител или от големия производител за обикновения човек“, коментира Тодоров.