Конфискувани автомобили и лични коли на полицаи задръстват „Лозенец“

konfiskuvan-avtomobil

Живущи в квартал „Лозенец“ се свързаха с нас, за да изразят възмущението си от невъзможността да намерят паркоместа в квартал „Лозенец“ и по-специално в района на 4-то РУ на МВР.

Въпреки че собствениците на автомобили плащат годишна винетна такса за „Зелена зона“, намирането на паркомясто в квартала се е превърнало в кошмар. Улиците „Крум Попов“, „Миджур“, „Теодосий Търновски“ и „Развигор“ са се превърнали в собственост на МВР и служителите на 4-то районно.

От години улица „Миджур“ е забранена за паркиране, защото се ползва от служебни коли на МВР. Живущите са се примирили с това, но в същото време служителите на районното управление паркират личните си автомобили по околните улици. „Богоизбраните“ маркират колите си с лепенки или полицейски атрибути и служителите на „Център за градска мобилност“ не им поставят скоби или репатрират. Както се изрази възрастен жител на квартала: „Дори и по комунистическо време не бяха толкова нагли, а кметът за 5 години сме го чували само два-три пъти, когато трябва да се похвали, че ще сменя плочките на някой тротоар“.

И за капак на всичко – през последните месеци всички свободни пространства около районното управление се запълват с конфискувани автомобили. Там вече освен в „Зелена зона“, колите със свалени номера и лепенки по вратите се поставят във всяко едно свободно пространство.