„Фантастико“ строи нов търговски център в „Орландовци“

строителство на нов търговски комплекс в столичния квартал „Орландовци“, който по план трябва да заработи в края на тази година. Инвестицията в него е за над 23 млн. лв. и ще разкрие нови 100 работни места, съобщиха от компанията, цитирано от „Капитал“.

Почти половината от сумата е за терена, който е в неочаквана за „Фантастико“ зона – в съседство с централните софийски гробища, един не толкова луксозен квартал. От друга страна, районът е близо до центъра и има големи терени на бивши заводи, които са търсени за строителство на жилищни комплекси. Точно върху част от бившия столичен месокомбинат ще се изгради новият обект от веригата.

Обектът се намира на ъгъла между улиците „Каменоделска“ и „Малашевска“. Строителството е върху собствен имот с 14 142 кв.м площ. Компанията е купила два имота, за да реализира проекта. Единият, незастроен имот, е бил част от Месокомбинат „Родопа“, а другият имот не е бил част от месокомбината.

„Изборът на локация е продължение на пазарната стратегия на търговската верига да бъде близо до жителите на всеки град и район, в който оперира. Вярваме, че търговски комплекс „Фантастико“ ще осигури висококачествени стоки и услуги за жителите на район „Сердика“ и по-специално за жителите на кв. „Орландовци“, жк „Хаджи Димитър“ , както и най-близките зони на централната градска част (район „Оборище“). До имота има бърз достъп от всички околни квартали чрез леки автомобили и градски транспорт“, коментираха за „Капитал“ от компанията.

Търговският център ще бъде разположен върху 4707 кв. метра разгъната застроена площ, като 1292 кв. метра ще се отдават под наем – на магазини за бърза мода, аптека, станция за куриерски услуги, каса за заплащане на битови сметки, застрахователен брокер. Супермаркет „Фантастико“ ще предложи 40 000 артикула, уточниха за „Капитал“ от веригата.

Търговският комплекс ще разполага с оборудване от най-висок клас и собствена фотоволтаична система, паркинг със зарядни станции за електромобили, детска площадка, зелени площи. Главен изпълнител на обекта е „АТ Инженеринг 2000“.