До края на годината София ще има аквапарк

obstinski-akvapark
Снимка: Столична община

До края на годината ще бъде завършен първият общински аквапарк в София. Стойността на атракциона и парковото пространство около него е над 9,5 милиона лева. Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери как върви строителството. Констатира, че около 60% от работата по обекта вече е свършена: “ Разширяваме парк „Възраждане“ с нови 25 дка – от тях 19 дка е парковата час с над 600 нови дървета и на 6 дка изграждаме за пръв път общински аква парк. 
Аквапаркът е с 5 открити басейна и обслужващата сграда, в която са закрит басейн и СПА зона. Проектът се финансира от общинското дружество „Софийски имоти“. Басейните на аквапарка ще са с минерална вода. Тази година възстановяваме изцяло банята в Банкя и до дни обявяваме процедурата за възстановяване на банята в „Овча купел“.
Преди няколко дни обявихме процедурата за парк „Дружба“, където ще обновим детски площадки, ще се изгради зона за спорт и ще се оформи пространството към понтона“.

АКВАПАРК В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

С изграждането на атракциона и зелената площ към него ще бъдат добавени нови 25 декара към столичния парк „Възраждане“. Аквапаркът с пет открити басейна ще бъде разположен на 6 декара. Ще има и сграда със закрит басейн с минерална вода, СПА зона и ресторант, а от покрива ѝ ще се спускат водните пързалки.

Пред парка ще бъде изградена и чешма с минерална вода. 
Директор на фирмата-изпълнител Димитър Шивачев заяви: „Ще бъде денонощно, със свободен достъп и гражданите ще могат да ползват минералната вода“.

Столичната община планира обновяването на още 6 парка. Един милион лева е предвиден за този в квартал „Дружба“, където вчера жители протестираха срещу застрояването на площ от парка.

ЗАПОЧВА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ПЪРВИЯ АКВАПАРК В СОФИЯ