Битака в София или Мол Малашевци

Сергия със секс играчки

Знаете ли че в София има място, където можете да намерите грамофонна плоча на Лили Иванова. вестник „Работническо дело“ от 1949 година, вибратори втора употреба или пък каски от втората световна война.

Това са само част от хилядите артикули, които се продават на битака в Малашевци. Сигурни сме, че повечето от вас дори нямат идея, къде се намира това чудо на търговията. Битакът или модерно казано „Мол Малашевци“ се намира на ветровит хълм в североизточния край на София. Ако решите да „пазарувате“ или просто да разгледате, улицата по която ще стигнете е с билковото име „Лавандула“. Миризма на лавандула няма да усетите, но ще пресечете пълната с боклуци „Владайска река“ и след кратко катерене по стръмна уличка вече сте на паркинга на МОЛ-а. 

Обстановката е стряскаща – ръждясали огради и сергии, найлонови торбички по малкото дървета. мургави субекти с кожени якета и огромна площ със сергии и опънати найлони и вестници с хиляди джунджурии.

От редовни клиенти разбрахме, че ако искаш да намериш нещо ценно, трябва да дойдеш в събота рано сутрин. Тогава идват и антикварите. На битака се продава всичко събрано през седмицата от мазета и тавани, от контейнери с боклук или от сметищата край София. За разбирачите от стари вещи – това е рая. Рядко, но съвсем заслужено, дошлите рано сутрин могат да бъдат възнаградени със стар часовник с кукувица, хителристка каска от войната или сребърен сервиз за хранене. Останалото са вещи след основни почиствания, боклуци събирани с години в чекмеджета и шкафове. 

Деветдесет процента от стоката не става за нищо. Скъсани плюшени играчки, вибратори намерени в кофите от вече задоволени жени,  празни флакони от парфюми или измачкан плакат на Мадона. Ако обаче се разровите малко повече, можете да откриете чудесни украси за дома – старинна пишеща машина, кобилица с менци, стари вестници и книги и какво ли още не. Всичко е въпрос на фантазията ви. 

Ако сте гладен ….насред битака има скара, мекици, руска салата и подобни храни с неустановен произход, продавани от жена на която незанйно кой може да и има доверие. 

Тъй като все пак бихме доста път до там и измръзнахме в празничната сутрин – просто не можеше да не купим нещо. Тръгнахме си с вестник „Работническо дело“ от 1949 г. и книжна еднолевка от 60-те. Разгледайте посещението ни на битака в нашата галерия.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“3″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“40″ number_of_columns=“4″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Разгледай галерията]“ template=“default“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]