Басейни и атракциони в столичния парк Възраждане

парк-възраждане

Готов е идейният проект за разширяване на парк Възраждане с още 25 дка

Аквапарк и минерален обществен басейн ще бъдат изградени в софийския парк Възраждане до края на следващата година. 25-те декара от имота, останали неоползотворени, ще са разделени на паркова и на развлекателна част. Инвестицията и собствеността е на общинското дружество „Софийски имоти” и е предвидено за тази част от парка да бъдат похарчени не повече от 9.5 милиона лева.
 
До края на 2019-та година се очаква целият парк Възраждане да бъде завършен. Най-новата част е била обект на редица дела и частни претенции, но теренът в крайна сметка е защитен като общинска собственост, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Парковата част от терена ще е по-голяма от развлекателната, която предвижда закрит плувен басейн и аквапарк:
 
„Аквапаркът предвижда и зони за деца, детски басейн, бебешки басейн и други атракциони. В същото време се предвижда да има и водоналивна зона, за да може хората да се възползват от минералната вода, която се намира на тази територия“, каза Фандъкова.

Изпълнителният директор на общинското дружество „Софийски имоти” – Димитър Шивачев, обясни, че изготвеният план е насочен най-вече към децата:
 
„Най-големият басейн е детският с площ от 680 квадратни метра, в който има разположено водно игрово съоръжение с 4 пързалки. Има детски басейн с площ от 123 квадратни метра 60 см дълбочина, има бебешки басейн с дълбочина 20 см, развлекателен басейн с площ 300 метра, и масажен басейн“.

 
Пързалките ще бъдат 8-метрови, а не 10 с цел по-голяма безопасност.
 
В парка ще има няколко площадки за почивка и шезлонги в тревата.