200 квадрата жълти павета в двора на столична ясла

жълти-павета
Снимка: Кадър БНТ

Нестандартно находище на жълти павета в София. В социалните мрежи се появиха снимки на емблематичните павета, които обаче не са на традиционното си място в Триъгълника на властта, а покриват част от двора на столичната 55 Самостоятелна детска ясла в кв. „Бъкстон“, разказаха БНТ.

„Тези павета са тук от 50 години. Сградата е пусната в експлоатация през 1970 г. Това е било „образцова ясла“ и като подарък това е било направено в яслата. В Столична община знаем за тези павета и те са отделен резерв от тези, които са на склад – 350 кв. м жълти павета. Тук са около 200 квадрата, които като се наложи, не към днешна дата, имаме готовност да ги подменим с по-нова настилка“, обясни в „Денят започва“ кметът на район „Витоша“ Теодор Петков.

Директорът по детско хранене „Витоша“ д-р Елена Василева разказа как автентичните жълти павета са попаднали в двора на детското заведение като подарък. „Не е истина, че са отскоро и че е имало реновиране“, каза д-р Василева.

Директорът на яслата Людмила Недкова сподели, че при лошо време, когато е кално, децата играят в тази част от градината, където са сложени паветата.

„Ние се гордеем с тях, защото сме единствената ясла в София, а децата им се радват“, добави тя.