Зрелищен арест до софийската математическа гимназия

arestuvani-kriminalno-proiavenie

Цивилни полицаи натръшкаха трима след гонитба и стрелба

При спецакция на полицията на столичния булевард „Васил Левски“ до софийската математическа гимназия са арестувани трима души, двама от които криминално проявени. Задържана е група за извършване на грабежи.

Очевидци, които са чакали трамвай на булевард „Дондуков“ разказаха, че реното с криминално проявените е минало покрай тях с мръсна газ и е завило по „Васил Левски“ , посока Сточна гара, като го е преследвала кола, в която мъжът до шофьора се е бил показал през прозореца като абитуриент, държал е пистолет и е крещял да спрат. След като са завили по „Васил Левски“, са чули изстрели.


„При акцията, която се провежда на бул. „Васил Левски“, са задържани трима души – двама са криминално проявени. Колеги от отдел „Криминална полиция“ на СДВР са задържали три лица непосредствено след като са извършили кражба от няколко автомобила“, обясни на брифинг главния секретар на МВР Ивайло Иванов. Той посочи, че по време на преследването задържаните са изблъскали няколко оперативни автомобила и са им нанесли материални щети. „Използвано е огнестрелно оръжие, един изстрел, няма пострадали“, уточни Иванов.