Жителите на Горубляне ще блокират „Цариградско шосе“ днес

protest-gorublyane

Жителите на Горубляне излизат днес на протест с искане за инфраструктурни промени. Началният час на протестната акция е 16:00 часа, а мястото – на кръстовището на бул. „Цариградско шосе“ и ул. „Павел Красов“.

Очаква се да блокират движението в района. Намеренията им са да спират преминаването на автомобили по „Цариградско шосе“ всяка неделя, съобщи БНР.

Те искат изграждането на велоалея и тротоар по протежението на булевард „Самоковско шосе“ до Южната дъга на Околовръстния път и изграждане на детска площадка, обясни един от организаторите на протеста Янита Тарабанова .

Булевард „Цариградско шосе“ ще остане блокиран поне за час, добави тя.

„Ако няма блокада, всъщност няма да ни обърнат внимание – правим го само заради това и ще затваряме всяка неделя „Цариградско шосе“, докато не видим стартирането на строителството на пенсионерския клуб, стартиране на строителство на велоалеи и тротоар по „Самоковско шосе“. Също така настояваме за издаване заповед за ПУП на воден парк „Искър“.

Тарабанова допълни, че булевард „Цариградско шосе“ ще остане блокиран поне за час.

„Първите две седмици един час, ако продължават да не ни обръщат внимание, ще затваряме за по-дълго, докато не започне строителство“.

Протестът е обявен за днес от 16:00 до 20:00 часа.