Сдружения на заведенията: Недоумяваме защо „Спаси София“ мрази бизнеса в столицата

bulevard-vitosha

И ресторантьорите се включиха срещу реорганизацията на движението и паркирането. Няколко браншови организации излязоха с обща декларация срещу намалените паркоместа и невъзможността за зареждане на магазини и заведения.

Ето и пълния текст на декларацията:

Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Браншова организация на ресторантьорите – София и Българска асоциация за туризъм изразяват искреното си недоумение от факта, че до скоро гражданската, а от скоро силовата структура #СпасиСофия мрази бизнеса в прекрасната ни столица.

От години софийският бизнес е подложен на всевъзможни атаки от „Спаси София“, но до преди половин година все пак имаше експертни и обществени обсъждания, които до голяма степен спираха безумните им предложения. Откакто попаднаха в управлението на София, „Спаси София“ вече безконтролно съсипва столичния бизнес. Особено в центъра, но когато ни унищожи там, очакваме да се премести и в кварталите.

Първо сме свидетели на откровено вредната реорганизация на движението и паркирането в района на бул. #Витошка и #Патриарх Евтимий. Организация, която освен останалите вреди, които нанесе, направи невъзможно зареждането на търговските обекти. И изгони хората от центъра!

Сега виждаме нова идейна секира – „синя зона“ в неделя и удължаването й за час през останалите дни. Това отново затруднява хората, особено от провинцията, които през уикенда искат да посетят столично заведение. На практика те вече няма къде да оставят колата си, за да го направят.

Поредна капка в езерото за съсипване на българския бизнес.

Не сме съгласни с това целенасочено мачкане и силово налагане на безумни идеи!

С УВАЖЕНИЕ:

РИЧАРД АЛИБЕГОВ

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ЗАВЕДЕНИЯТА

ЕМИЛ КОЛАРОВ

СДРУЖЕНИЕ НА ЗАВЕДЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ

АТАНАС ДИМИТРОВ

БРАНШОВА АСОЦИАЦИЯ НА РЕСТОРАНТЬОРИТЕ – СОФИЯ – РЕГИОНАЛНА СТРУКТУРА НА БХРА

ИВЕЛИН КИЧУКОВ

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ЗА ТУРИЗЪМ