Затварят за една нощ движението в тунела на „Люлин“ 

tunel-lulin

Във връзка със строителни дейности на 08.12.2022 г. от 00:00 часа до 04:30 часа се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Царица Йоанна“ в участъка между бул. „Вардар“ и бул. „Д-р Петър Дертлиев“, съобщиха от Столичната община.

„По всяка вероятност ремонтът на тунела на „Люлин“ ще завърши в началото на следващата година. Там ремонтът на релсовия път приключи и в момента се работи по контактната мрежа“. Това заяви в отговор на въпрос на News.bg заместник-кметът на София Ангел Джоргов.

Той обясни, че има още съпътстващи дейности по тавана на тунела и в момента, в който приключат те, трамваят ще бъде пуснат. Срокът за ремонта на тунела при „Люлин“ е до края на февруари месец и засега строителството върви в срок. Почти е готово южното пътно платно заедно с трамвая и контактната мрежа, като предстои да бъде пуснато през декември месец движението по вече новоремонтираното платно. След това има малко подготвителни дейности, свързани с трамвая и за строителите ще остане да довършат само северното пътно платно. „Сравнително в срок вървят строителните дейности, въпреки проблемите през последната година, свързани с доставки по всички обекти, не само там“, коментира още Ангел Джоргов.