Затварят ваксинационните пунктове в метрото, няма интерес

laboratory-blood
Снимка: Pixabay

Заради слаб интерес от понеделник, 7 март, вече няма да работят ваксинационните пунктове в метростанциите.

През делничните дни столичани ще могат да се имунизират в общинските ДКЦ с номера 8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24, както и в две от общинските болници – Втора МБАЛ и МБАЛ „Княгиня Клементина“, съобщават от пресцентъра на Столична община.

През почивните дни обаче имунизации  ще се правят в девет общински изнесени кабинета –  в две метростанции – „НДК“, с работно време от 9:00 до 14:00 часа и „СУ „Св. Кл. Охридски“ – от 12:00 до 17:00 часа; в пет търговски центъра – „България мол“, „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“ и The Mall, с работно време от 13:00 до 18:00 часа; Многопрофилната болница „Княгиня Клементина“ (бивша Пета МБАЛ) – от 10:00 до 17:00 часа; Културния дом в ж.к. „Дружба“ – от 9:00 до 16:00 часа.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Тя се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община – https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място, информират от общината.

Ваксините се осигуряват с помощта на Столичната РЗИ, дирекция „Здравеопазване“ и екипите на „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община.